Guret ne veshka

Guret ne veshka

Si e kuptojme qe kemi gure ne veshka?

Guret ne veshka shkaktojne dhimbje ne pjesen e mesit, ne dy anet e shtylles kurrizore poshte brinjeve. Nese guret jane ne ureter, kanalet urinare atehere ato shkaktojne dimbje ne pjesen anesore te trupit, dhe ne fund te barkut.

Shpesh here guret ne veshka kur levizin gervishtin muret anesore te kanaleve dhe kjo shkakton qe urina te jete me ngjyre te kuqe te lehte ose te erret.

Nese urinimi eshte I nderprere ose me sasi te vogla kjo vjen si pasoje e infkesionit ose gureve ne veshka.

Bimet medicinale per guret ne veshka. 

Majdanozi I eger (Adnantum capillus veneris)

Kjo bime ashtu si dhe fieri I gurit rritet ne shkembinj qe mbajne lageshtire ose pikojne uje gjate muajve te veres. Ka nje kercell te kuqerremte dhe gjethe te rralla si te majdanozit te bute. E njohur ndryshe me emrin fieri I krojeve eshte perdorur tradicionaloisht per veshkat. Lenda active qe ndodhet ne kercellin dhe ne gjethet e kesaj bime si acidet triterpenoike dhe acide te tjera organike ndihmojne me se miri kete proces.

Rrenja e gramit (Cynodon dactilon) ndihmon ne shkrirjen e gureve ne veshka pasi permban triticine dhe nga prania e saponinave ne rrenjen e gramit bejne qe kristalet gjate shkrirjes te rreshkasin ne kanalin e ureterit me pak dhimbje.

Keputja (Equisetum arvense) permban acid salicilik 5-8 % bioflavonoide, saponina etj.Pra ndihmon ne shkrirjen e gureve dhe ben qe oksalatet te mos krijojne dhimbje gjate urinimit.

Mustaqet e misrit (Maydis stigma) permban glyceride te acideve linoleik, oleik , linolenik, cerotik, laurik , palmitik ,stearik etj. Keto krereza kane fuqi vepruese me te madhe kur kokerrizat e pjalmit nuk kane rene mbi to.

Produkte natyrale 100% bio

Cilësi e garantuar. Konsulta dhe informacion falas për çdo shqetësim shëndetësor!

Special instructions for seller

Subtotal

Shipping & taxes calculated at checkout

It appears that your cart is currently empty!

Continue Browsing

i